fredag 11. februar 2011

Sesampanert kyllingfilet med avokado-potetsalat

Saftig og god kyllingfilet som får en nøtteaktig og sprø overflate av sesamfrø.


Til to porsjoner finner du frem:

2 kyllingfileter
3 ss sesamfrø
3 ss griljermel
salt og pepper
1/2 ts chilipulver
smør til steking

Avokado-potetsalat:
4 amandinepoteter
1 avokado
1 mellomstor sjalottløk
1/2 pakke skivet bacon
salt og pepper
god olivenolje
litt sitronsaft
finhakket frisk persille


Kok amandinepotetene møre i lettsaltet vann og del hver potet i ca fire biter, behold skallet på. Skjær rundt avokadoen på langs og vri rundt for å dele den. Ta ut steinen og bruk en skje til å skrelle den. Kutt avokadoen i terninger, litt mindre enn potetbitene. Kutt bacon i biter og stek sprøtt i en tørr panne. Skrell og skjær sjalottløken i tynne ringer.
Bland alt sammen i en bolle, smak til med salt, pepper, sitronsaft og en god olivenolje - vend inn finhakket frisk persille rett før servering.


Bland sammen sesamfrø, griljermel og krydder på en liten skål. Vend kyllingfiletene i blandingen slik at de er godt dekket. Ha en forhåndsvarmet panne med smør slik at du kan legge filetene rett oppi. Brun filetene godt på begge sidene til de er gyldne og sprø. Legg dem over i et ildfast fat og la de bli gjennomstekt i stekeovnen på 200 grader i 8-10 minutter.

Ta kyllingen ut fra ovnen og la dem hvile i noen minutter før du skjærer dem i skiver til servering.
Server sprø og saftig kyllingfilet med avokado-potetsalat :)


Vel bekomme!

1 kommentar:

  1. Fikk servert denne av mannen i huset i dag, helt nydelig!!! Kan virkelig anbefales!
    :O)

    SvarSlett