lørdag 5. mars 2011

Pasta ''Alfredo'' med stekt laksefilet

Etter et skuffende restaurantbesøk hvor mamma og jeg bestilte pasta med laks, hvor laksen var stekt herifra og til månen, ville jeg prøve å lage min egen variant. Laks skal jo bare stekes i noen minutter på hver side for at den skal bli saftig, god og flake seg opp perfekt. Dette ble så absolutt mye bedre etter min mening.


Til to personer finner du frem:

300 g laksefilet, skinn og beinfri
salt, pepper og sitronpepper
wasabi & sesame krydder, Santa Maria

2 dl fløte
1 ss smør
40 g revet parmesan
litt finrevet muskatnøtt
1 tomat, kuttet i små terninger
salt og pepper
sitronsaft

ca 180 g pasta



Kok pasta etter anvisningen på pakken.

Del filetbiten med laks i to porsjonsstykker og krydre dem godt med salt, pepper, sitronpepper og wasabi sesame-krydder. Varm opp en stekepanne med margarin og stek laksen i 2-4 minutter på hver side etter som om du liker den lett rosa inni eller akkurat gjennomstekt. Ta laksen ut av panna og la den hvile mens du lager pastasausen.

Tilsett fløte og smør i pannen du stekte laksen i og la det koke inn til det tykner. Tilsett parmesan, tomet i terninger og smak til med sitronsaft, salt, pepper og muskatnøtt.
Når pastaen er ferdig kokt heller du av vannet og heller pasten over i pannen. Vend pastaen godt rundt til alt er dekket i saus og anrett på tallerkener.


Server rykende varm pasta med saftig laks og kanskje litt dampet brokkoli?
- vel bekomme :)

1 kommentar: