søndag 14. august 2011

Rømmegrøt

Etter en tur på bærplukking gikk vi forbi en kafé som reklamerte for rømmegrøt. Det hørtes veldig fristende ut, me ingen av oss hadde med kontanter. Derfor ble det heller en tur innom butikken på vei hjem og koking av rømmegrøt da vi kom hjem til meg - det ble kjemegodt!


Vi brukte rett og slett opskriften som sto utenpå rømmeboksen,
den er til 4 personer og da finner du frem:
6 dl seterrømme
2,5 dl hvetemel
6 dl helmelk
1 ts salt

Kok opp rømme og la den koke under lokk i to minutter. rør inn halvarten av melet og rør konstant til du ser at det begynner å piple frem smør. Ta av smøret med en liten øse og hold det varmt i en liten skål frem til servering. Tilsett resten av melet mens du rører godt, deretter sper du med melken til du får den konsistensen du vil ha. Rør grøten godt til den er klumfri og la det småkoke i ca fem minutter til den råe melsmaken er borte. Smak til grøten med salt.


Server grøten tradisjonelt med smøret, sukker, kanel, salt sekepølse eller spekeskinke og et glass rød saft til :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar