tirsdag 6. desember 2011

Mørk og saftig sjokoladekake

SJÆFEN hadde bursdag i helga, så da var det tid for å bake igjen. All form for sjokolade slår sjelden feil!

Til en springform på 22 cm måler du opp:
4,8 dl sukker
4,2 dl hvetemel
2 dl usukra kakaopulver
1,5 ts natron
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
2 egg
2,4 dl helmelk
1,2 dl nøytral olje
2 ts vaniljeekstrakt
2,4 dl kaffe



Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen alle de våte ingrediensene i en annen bolle og spe over i de tørre ingrediensene, litt etter litt. Rør alt godt sammen til du får en jevn og klumpfri røre.

Hell røra i en bakepapirkledt springform som er smurt langs knatene og stek kaken på nederste rille i 25-30 min på 160 grader. Sjekk at kaken er gjennomstekt med en bakepinne.

La kaken avkjøles litt i formen før du tar den ut og avkjøler helt på en rist.

Sjokoladekrem:
15 g kakaopulver
0,25 dl kokende vann
170 g usaltet smør, mykt
30 g melis
225 g smeltet sjokolade, avkjølt til romtemp.


Bland sammen varmt vann og kakaopulver. Pisk sammen melis og smør i en kjøkkenmaskin til det blir hvitt og luftig. Tilsett den smeltede sjokoladen litt etter litt og rør til slutt inn kakaopulveret som du har blandet med vann.
La sjokoladekremen avkjøles litt i kjeølskap til den får passe konsistens, ca 30 minutter, før du brer den ut over den avkjølte sjokoladekaken.


Kok deg litt kaffe og nyt!

4 kommentarer:

  1. Ser gott ut☺ -har du provat att baka med Polly /Popsy - detär väldigt populärt i Sverige ( Popsy cupcakes, Popsy-fluff)☺ http://www.facebook.com/PopsyNorge

    SvarSlett
  2. Hallo :)
    Nei, Popsy har jeg ikke hørt om, men gikk inn og leste litt om det nå. Kan nok lage mye godt ut av dem ja!

    - Kristin

    SvarSlett
  3. har stått i ovnen i 50minutter nå, men den er enda ikke helt stekt.... hva gjør jeg galt?

    SvarSlett
  4. Samme problemet har jeg også...

    SvarSlett