mandag 27. februar 2012

Spaghetti og kjøttboller - Chinese Style


Til to personer brukte jeg:


300 g karboandedeig
salt og pepper
3 ss brødrasp
1 eggeplomme
1 finhakket chili
1/2 finhakket vårløk
1 fedd revet hvitløk
1/2 ts revet ingefær

1 stor pak choy
1 vårløk
0,5 dl soyasaus
3 dl grønnsaksbuljong
frisk koriander

200 g spaghetti, ukokt



Kok spaghetti etter anvisningen på pakken.

Bland sammen kjøttdeig med brødrasp, chili, hvitløk, vårløk, ingefær, salt, pepper og eggeplomme. Elt godt sammen med hendene og form deretter til 12 store kjøttboller. Varm opp en stekepanne med litt olje og brun kjøttbollene godt. Hell deretter på soyasaus og grønnsakbuljong og kok opp. Skru ned varmen g la det småputre slik at kjøttbollene blir gjennomstekte.
Finsnitt pak choy og vårløk og vend det inn sammen med korianderblader. Tilsett til slutt den kokte spaghettien og end alt godt sammen. Øs opp i serveringsboller og dryss over vårløk og koriander - vel bekomme!


(Inspirasjon til denne retten har jeg fra Rachael Ray)

3 kommentarer:

  1. Hei! Hvor er det du får de litt mer "spesielle" ingrendiensene dine fra? Som f.eks pak choy som man ikke får i en vanlig matbutikk. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Pak choy kjøper jeg i såkalte "innvandrerbutikker" :)

      Slett