søndag 2. desember 2012

Gløgg (Gluewine)


Du vet det nærmer seg jul når lukten av hjemmelaget gløgg fyller hjemmet.


Scroll down for english version.

Til 8 dl gløgg, ferdig utblandet, trenger du:
2 dl solbærsirup
2 dl tranebærjuice
4 dl vann
1 kanelstang
3 stjerneanis
3 nellikspiker
3 hele kardemomme
1 skrell appelsinskall, kuttet i julienne

Ha alle ingrediensene over i en kjele og kok opp. Slå av varmen, sett på lokk og la gløggen stå å trekke i minst en time slik at alle krydderene slipper så mye smak som mulig. Sil av blandingen og ha det over i kjelen igjen. Kok opp og hell i kopper til servering. Server sammen med hakkede mandler og rosiner - vel bekomme!



You know that Christmas is coming up when the smell of the traditional homemade gluewine fills your home.

To make 8 dl of gluewine, ready to serve, you will need:

2 dl blackcurrant syrup
2 dl cranberry juice
4 dl water
1 cinnamonstick
3 staranise
3 cloves
1 slice of orange peel, cut into julienne
3 cardamom pods

Put all the ingredients above into a casserole and bring it up to a boil. Turn off the heat, put on a lid and allow all the spices to soak and bring out all their flavours for at least one hour.
Pour the mixture trough a sieve and pour it back into the casserole. Bring it up to a boil again and pour into cups before serving. Serve traditionally together with chopped almonds and raisins - enjoy!


//
I samarbeid med The International Recipe Advent Calendar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar