onsdag 6. november 2013

Korean beef

En lettvint-versjon av Korean beef med kjøttdeig. Middagen er klar på 15 minutter!



Til to personer brukte jeg:

400 g kjøttdeig av storfe
2 ss nøytral olje til steking
1 rødløk, finhakket
1 stilk vårløk, finsnittet
en liten håndfull koriander, hakket

2 ss brunt sukker
2 ss soyasaus
1 ts sesamolje
1/2 ts tørkede chiliflak
1/3 ts malt ingefær
1 fedd hvitløk, finhakket

2 dl jasminris, ukokt

Begynn med å koke risen etter anvisningen på pakken.

Varm opp en stekepanne med nøytral olje på middels-sterk varme. Brun kjøttdeigen godt og tilsett løk og vårløk. Stek videre til løken blir blank.
Bland sammen brunt sukker, soyasaus, ingefær, hvitløk og chiliflak og hell over kjøttet. Bland godt sammen og la det steke i et par minutter til alt sukkeret er helt oppløst. Vend inn hakket koriander.

Anrett med ris i serveringsskålene, ha over kjøttet og topp med litt frisk koriander - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar