lørdag 7. desember 2013

Stekt laks med agurksalat & dillmajones




Til to personer brukte jeg:

2 biter laksefilet med skinn, til sammen 250 g
salt
1 ss sitronsaft

Agurksalat:
1/2 agurk
1 ss finhakket dill
flaksalt
1 ss sitronsaft
1 ss god olivenolje

Dillmajones:
1 egg
1,5 dl nøytral olje
1-2 ss finhakket dill
salt
sitronsaft

Det beste er å lage majonesen et par timer før du skal spise, slik at den får stå å ta til seg den gode dillsmaken. Klekk et egg i en stavmikser-kopp. Kjør egget sammen med stavmikseren mens du tilsetter oljen i en tynn stråle. Fortsett til du har tilsatt all oljen og du har en kremet og fin majones. Bland inn dill og smak godt til med salt og sitronsaft.

Kutt agurken i terninger og ha den over i en bolle. Tilsett de øvrige ingrediensene og smak den godt til. La den stå ute i romtemperatur frem til servering.

Krydre laksefiletene med salt. Varm opp en steke- eller grillpanne på middels-sterk varme og stek fisken gyllen på begge sider i 2-3 minutter i litt smør eller nøytral olje. Jeg splittet hver filet på langs ned til skinnet og flatet den ut, såkalt butterfly. På denne måten halverer du steketiden. Press litt sitronsaft over fisken når den er ferdig stekt.


Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar