onsdag 29. januar 2014

Chocolate Chip Cookies



Til 14 kjeks veier du opp:


125 g naturell kremost
100 g mykt meierismør
60 g brunt sukker
30 g sukker
1 egg
150 g sammalt hvete- eller speltmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
100 g hakket sjokolade

Ha smør, kremost, brunt sukker og sukker i en kjøkkenmaskin og rør sammen til en luftig krem. Tilsett deretter egget, bland godt og tilsett til slutt alt det tørre. Husk å skrape deigen godt ned fra kantene i bollen underveis. Når deigen er godt blandet sammen skraper du den over på et stykke plastfilm. Brett plasten over deigen og rull til en tykk pølse, ca 15 cm lang. Legg deigen kaldt, enten i kjøleskapet i et par timer eller en times tid i fryseren.

Sett stekeovnen på 190 grader, varmluft.

Ta deigen ut fra plasten og skjær den i 14 like skiver med en skarp kniv. Legg skivene på bakepapirkledte stekebrett. De flyter ikke så veldig mye ut, så du får helt fint plass til 7 kjeks per brett. Stek kjeksene på midterste rille i 10-12 minutter til de er gyldne i kantene. Ta brettet ut og la kjeksene avkjøles i et par minutter på brettet før du legger dem over på en rist så de får avkjølt seg helt.



Nytes med et glass kald melk - vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar