tirsdag 11. mars 2014

Torsk Green Curry


Til to personer trenger du:

nøytral olje til steking
1 rød chili, i ringer
1 fedd hvitløk, finhakket
en liten bit ingefær, finhakket
1 stilk sitrongress
grønn currypaste (smak deg frem - styrken på disse varierer veldig)
1 rød paprika, i biter
1/2 squash, i biter
1 bok kokosmelk, 3 dl
1,5 dl grønnsakskraft
2 ss fiskesaus
300 g torskefilet, uten skinn og bein, i biter
2 vårløk, snittet
frisk koriander, hakket

ris til to personer

Varm opp en dyp panne med olje. Fres chili, hvitløk og ingefær. Bruk baksiden av kniven og slå oppover stilken med sitrongress slik at den knekker litt opp og tilsett også denne i pannen sammen med squash og paprika. Hell på kokosmelk og kraft og kok opp. Begynn med å ha i 1 ts currypaste, smak deg frem og tilsett eventuelt mer. Tilsett fiskesaus, rør om og la gryta koke i 10 minutter. Legg deretter i torsken, skru ned varmen og la det trekke i 2-3 minutter til torsken flaker seg opp. Plukk til slutt ut stilken med sitrongress og tilsett vårløk og koriander - servèr. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar